Tennisskolen4

Treningstider

Velkommen tilbake til en ny tennissesong!

Høsttermin starter opp mandag 17. August 2020. Er du interessert i å starte med tennis?  Fyll i formular her til høyre så tar vi kontakt.

 

Sportslig hilsen, Trenerteamet.

Timeplan høsten 2020(draft 1)

 

Foreldrene er viktige!

Foreldrenes rolle er viktig i barns tennisutvikling. Barna påvirkes betraktelig av oppførselen til sine foreldre.

Engasjere og utvikle spillere er viktige faktorer til suksess for enhver sport. Sunn konkurranse er et godt virkemiddel for å utvikle spillere allerede i ung alder.

Å opprette passende konkurranseformer på et nivå som passer for deres alder, forståelse og størrelse, er avgjørende for å gjøre terskelen til å like å konkurrere så lav som mulig. Foreldre kan bistå i å skape et positivt spillemiljø for sine barn ved å gi riktig støtte og oppmuntring.

Tips til foreldre

Utviklingstrinn i STK’s tennisskole

De fleste deltakerne er barn som vil lære en spennende og morsom idrett, men Tennisskolen er også aktuell for andre aldersgrupper som vil mestre og utvikle spillet.

Det finnes ulike prinsipper for å lære tennis på en effektiv og riktig måte. Sandefjord Tennisklubb følger Play+Stay metodikken som er utarbeidet av det internasjonale tennisforbundet. Sandefjord Tennisklubb har brukt disse metodene siden 2008 med svært gode resultater.

Nybegynneren bruker røde, oransje eller grønne baller. Disse går saktere, noe som gjør det enklere å motta, treffe og styre ballen. Racketene er tilpasset alder og nivå og banestørrelsen er mindre. Spillet – og senere turneringsformater er også tilpasset slik at alle får spille mye og uten særlig fokus på hvem som vinner eller taper. Det viktigste er å mestre og utvikle seg.

På den måten lærer man teknikken enklere og progresjonen går raskere. Det bli moro å spille når man mestrer og merker fremgang.

Treningene er lagt opp slik at det skal være enklere for barn å beherske spillet, utvikle god teknikk og taktikk. Viktigst av alt er å ha det gøy med tennis helt fra starten av.

Alle konkurranser i alderen opp til 10 år spilles med tilpasset utstyr. Dvs. at røde, oransje og grønne baller vil bli brukt i samsvar med riktige banestørrelser.

Dette er en kort guide laget til foreldre for å hjelpe dem å forstå hvordan foreldre kan hjelpe at deres barn skal ha en positiv opplevelse fra første slag på ballen.

Klikk her for å laste ned NTFs utviklingstrapp.

Jeg vokste opp med å spille tennis med store myke baller, veldig myke baller. Jeg kunne lett svinge gjennom slagene uten at ballene fløy av gårde.
Roger Federer

 

På trening bør du forvente å se …

  • Bruk av røde, oransje eller grønne baller, mindre baner og mindre racketer.
  • Aktiviteter som hjelper barnet ditt til å lære sunn teknikk gjennom kampbaserte øvelser.
  • Barna spiller poeng med andre barn eller med treneren, slik at de lærer taktikk og hvordan man spiller spillet bedre.
  • Barnet er aktivt involvert og vil sjeldent eller aldri stå i kø på trening.
  • En engasjert trener er en trener som effektivt organiserer barn til å spille og skaper et morsomt og godt læringsmiljø.

 I konkurranser bør du forvente å se …

  • En festival type tilnærming ved hjelp av multimatch formater hvor alle barn får spille mange kamper. Team format vil ofte bli brukt, spesielt for de yngste aldersgruppene.
  • Velegnet og enkelt tellesystem.
  • Arrangørene har tilpasset reglene for spillere på forskjellige nivåer, for å sikre at alle får gode og fair kamper.
  • Assistenter er til stede for å veilede barna gjennom tellingen i sine kamper.

Progresjon fra rødt, til oransje og til grønt nivå …

Det er viktig at det ikke blir et race fra rødt nivå og frem til gule baller. Det er viktigere at spillerne lærer teknikk, taktikk og alle spillets faser på hvert trinn før man går videre. Det er lettere å lære i ung alder, slik at eventuelle «hull» blir vanskeligere å korrigere. Dersom spillerne flyttes for raskt frem, er det fort gjort å utvikle feil grunnteknikk, og spillerne får heller ikke mulighetene til å lære seg de taktiske aspektene ved spillet – Dette kan føre til mindre motivasjon og lyst til å spille tennis. Foreldre bør forstå at det å lære å spille tennis er en gradvis prosess som tar tid.

Foreldre bør fokusere på barnets utvikling, dens innsats og viktigst, om barnet synes det er moro å spille. Da kommer resultatene gradvis.

Jeg tror at når du er liten og ikke så sterk enda, er det en fordel å spille med myke baller og små racketer … det er slik jeg lærte å spille tennis
Justin Henin

Ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du vil vite mer om Tennisskolen.

Påmelding til tennisskolen

Påmelding tennisskolen gjøres på mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Deltakelse i organisert trening gjennom tennisskolen forutsetter medlemskap i Sandefjord Tennisklubb.
Les mer om medlemskontingenten. Meld deg inn i klubben.

Pin It

Lyst til å lære å spille av en tennistrener?

Meld deg på et av våre kurs i dag
BESTILL KURS

Kontaktinformasjon

Sandefjord Tennisklubb
Tlf: 46 53 50 40
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Pingvinhallen, Bugårdsparken
Sportsveien 21
3224 Sandefjord


TRENGER DU NYTT TENNIS-UTSTYR?

torinor.no hvit 827x472